Soczewica
SoczewicaSoczewica i jej właściwości od wieków znana jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. W krajach azjatyckich nadal jest podstawowym składnikiem wykorzystywanym w kuchni. Należy jednak pamiętać, by sięgać po tę z upraw ekologicznych. Takie uprawy nie są masowe oraz nie są stosowane na nich chemiczne środki ochrony roślin, które mogą się kumulować w ziarnach soczewicy i mieć szkodliwy wpływ na człowieka. Ekologiczna soczewica to źródło białka, błonnika, witamin oraz wielu składników mineralnych. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cholesterolu.
- Bez glutenuBez cukruSoczewica brązowa BIO 400 g - BIO PLANET9,07 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica brązowa BIO 500 g - BIO PLANET10,21 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czarna beluga BIO 1 kg - BIO PLANET29,72 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czerwona BIO 1 kg - BIO PLANET17,58 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czerwona BIO 2 kg - BIO PLANET31,75 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czerwona BIO 400 g - BIO PLANET9,07 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)