Tłuszcz kakaowy bezglutenowy keto BIO 200 g - COCOA
Tłuszcz kakaowy bezglutenowyProdukty bezglutenowe keto BIO 200 g - COCOA. Wyjątkowy skład zawierający 100% tłuszczu kakaowego, pochodzącego z certyfikowanych ekologicznych składników. Wysoka wartość energetyczna to 3777 kJ / 899 kcal, przy niskiej cenie. Idealny do różnorodnych zastosowań kulinarnych. Wyprodukowany w Polsce przez renomowanego producenta COCOA. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny tłuszcz kakaowy.
OPIS
MASŁO kakaowe (theobroma cacao seed butter) znane również jako olej lub tłuszcz kakaowy to naturalny tłuszcz roślinny. masło kakaowe pozyskiwane jest z ziaren kakaowca. W składzie nie posiada węglowodanów – świetnie sprawdzi się w diecie ketogenicznej i w dietach low carb.
Temperatura topnienia MASŁA kakaowego jest niska - od 30 do 36°C (zbliżoną do temperatury ciała człowieka), w kosmetyce łatwo go rozprowadzić na skórze i szybko się wchłania. Nie zawiera żadnych dodatków, glutenu, laktozy oraz jest w 100 % vegan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3777 kJ / 899 kcal
Tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 64 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed nasłonecznieniem.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902565215293 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.220000 |
Producent | COCOA (czekolady i bakalie w surowej czekoladzie) |
Adres producenta | Surovital marcin rendak karol szwed s.c., św. urszuli ledóchowskiej 5/18, 02-972 warszawa |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Kraj pochodzenia składników | - |
Rozszerzony opis | Tłuszcz kakaowy bezglutenowy keto BIO 200 g od COCOA to absolutnie niezbędny produkt dla miłośników zdrowej kuchni i osób dbających o swoją dietę. Ten wspaniały tłuszcz kakaowy jest nie tylko pyszny, ale również ekologiczny, co sprawia, że możesz cieszyć się jego smakiem i korzystać z niego w różnych przepisach bez wyrzutów sumienia. Wartości odżywcze tego tłuszczu kakaowego są imponujące. W 100 g znajduje się aż 99,9 g tłuszczu, z czego 64 g to kwasy tłuszczowe nasycone. Bez wątpienia jest to składnik, który dostarczy Ci niezbędnej energii i skrzydeł do działania. Co więcej, tłuszcz kakaowy nie zawiera węglowodanów ani cukru, co czyni go idealnym wyborem dla osób stosujących dietę keto. Certyfikat ekologiczny potwierdza, że składnik ten pochodzi z rolnictwa ekologicznego, a jego produkcja odbywa się z szacunkiem dla środowiska naturalnego. Dzięki temu masz pewność, że spożywasz wysokiej jakości składnik o naturalnym pochodzeniu. Ponadto, nasz tłuszcz kakaowy jest bezglutenowy, więc osoby z nietolerancją glutenu mogą go jeść bez obaw o swoje zdrowie. To również produkt wegetariański i wegański, co oznacza, że bez wahania może być stosowany przez osoby preferujące roślinne źródła składników odżywczych. Nie zapominaj, że tłuszcz kakaowy COCOA został wyprodukowany w Polsce przez firmę specjalizującą się w produkcji czekolady i bakalii. Jesteśmy dumni ze swojego produktu i gwarantujemy wysoką jakość i świeżość. Wniosek? Nasz Tłuszcz kakaowy bezglutenowy keto BIO 200 g to wyjątkowy produkt, który doskonale wpisuje się w trendy zdrowego odżywiania. Bez obaw możesz go wykorzystywać w swojej kuchni, wzbogacając smak i wartość odżywczą swoich potraw. Ciesz się dobrym smakiem i korzystaj ze wszystkich korzyści, jakie oferuje ten ekologiczny tłuszcz kakaowy. Przeciwników bezglutenowego, keto i ekologicznego stylu życia już nie masz żadnych wymówek – nasze COCOA jest tutaj, aby ci pomóc! |