Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Ciecierzyca bezglutenowa BIO 400 g - BIO PLANET
    10,26 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka czarna BIO 500 g - BIO PLANET
    10,40 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch zielony cały BIO 500 g - BIO PLANET
    8,83 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch żółty BIO 400 g - BIO PLANET
    8,88 zł
    |
  5. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch żółty BIO 400 g - NATURAVENA
    9,75 zł
    |
  6. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch żółty BIO 500 g - BIO PLANET
    10,44 zł
    |
  7. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch żółty BIO 500 g - THE PLANET
    5,25 zł
    |
  8. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 400 g - NATURAVENA
    8,98 zł
    |
  9. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soja BIO 400 g - BIO PLANET
    7,39 zł
    |
na stronę