Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Fasolka adzuki BIO 1 kg - THE PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka adzuki BIO 1 kg - THE PLANET
    24,87 zł
    |
  2. Fasolka czarna BIO 500 g - THE PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka czarna BIO 500 g - THE PLANET
    9,54 zł
    |
  3. Soczewica czerwona BIO 1 kg - THE PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 1 kg - THE PLANET
    16,94 zł
    |
na stronę