Ziarna bezglutenowe
Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.
- Bez glutenuBez cukruFasolka czerwona kidney BIO 5 kg - HORECA (BIO PLANET)126,95 zł|Producent: HORECA BIO - pozostałe
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czarna beluga BIO 5 kg - HORECA (BIO PLANET)153,87 zł|Producent: HORECA BIO - pozostałe