Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka biała jaś BIO 400 g - NATURAVENA
    15,26 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka czerwona kidney BIO 400 g - NATURAVENA
    14,35 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica zielona BIO 400 g - NATURAVENA
    14,10 zł
    |
na stronę