Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Ciecierzyca bezglutenowa BIO 1 kg - BIO PLANET
    17,24 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Ciecierzyca bezglutenowa BIO 1 kg - THE PLANET
    18,52 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Ciecierzyca bezglutenowa BIO 400 g - BIO PLANET
    8,27 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Ciecierzyca bezglutenowa BIO 5 kg - HORECA
    74,36 zł
    |
  5. Bez glutenu
    Bez cukru
    Ciecierzyca bezglutenowa BIO 500 g - BIO PLANET
    8,74 zł
    |
na stronę