Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do smażenia bezglutenowy BIO 500 ml - BIO FOOD30,47 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruOlej sezamowy (z prażonych nasion) bezglutenowy BIO 250 ml - TERRASANA34,89 zł|Producent: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Bez glutenuBez cukruTłuszcz kakaowy bezglutenowy keto BIO 200 g - COCOA42,04 zł|Producent: COCOA (czekolady i bakalie w surowej czekoladzie)