Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 5 % niefiltrowany BIO 5 L - HORECA (BIO FOOD)68,61 zł|Producent: HORECA - pozostałe
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 5 % niefiltrowany BIO 500 ml - BIO FOOD13,94 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 6,1 % niefiltrowany BIO 500 ml - FAIR ORGANIC18,03 zł|Producent: FAIR ORGANIC (soki)
- Bez glutenuBez cukruOcet ryżowy do sushi niesłodzony filtrowany BIO 250 ml (GENMAI SU VINEGAR)- TERRASANA21,75 zł|Producent: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Bez glutenuBez cukruOcet winny biały BIO 500 ml - LA BIO IDEA13,07 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)
- Bez glutenuBez cukruOcet winny czerwony BIO 500 ml - LA BIO IDEA13,07 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)