Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej kokosowy virgin BIO 670 ml - BIO FOOD28,60 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruOlej konopny tłoczony na zimno BIO 250 ml - BATOM26,17 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuBez cukruOlej lniany tłoczony na zimno BIO 250 ml - BIO PLANETE22,62 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 1 L - EKKO31,15 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do smażenia bezglutenowy BIO 500 ml - BIO FOOD30,47 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy virgin omega-3 BIO 750 ml - JULES BROCHENIN24,93 zł|Producent: JULES BROCHENIN (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej sałatkowy tłoczony na zimno BIO 500 ml - BIO PLANETE23,92 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej słonecznikowy do gotowania i smażenia BIO 750 ml - BYODO29,78 zł|Producent: BYODO (sosy, majonezy, musztardy)