Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy BIO 40 g - AMYLON
Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 40 g - AMYLON. Składniki: skrobia kukurydziana*, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20%. Bez glutenu, bez cukru. WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa. Przygotujesz go z różnych typów mleka. Wyprodukowany w Czechach. Certyfikowany składnik ekologiczny. Wysoka wartość odżywcza, niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8594006666480 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.050000 |
| Producent | AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie |
| Adres producenta | Amylon a.s., svermova 117, 580 36 havlickuv brod |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 200 |