Mąki bezglutenowe
Mąki bezglutenowe charakteryzują się ogromną różnorodnością smaku, zapachu, ale i również sposobów ich wykorzystywania. Mąka bezglutenowa bez problemu może zastąpić tradycyjne mąki pszenne w tak podstawowych wyrobach jak pizza, pierogi, czy nawet chleb. Nawet wręcz wypieki z użyciem mąki bezglutenowej są bardziej kruche, mniej pulchne, a dzięki dodatkom zawartym w danej mące ich smak jest jeszcze bardziej podkręcony, wyraźny i oryginalny. Mąka bezglutenowa dominuje nad mąką pszenną, tym, że nie wpływa negatywnie na sen, nie rozpycha.
- Bez glutenuBez cukruMąka kasztanowa bezglutenowa BIO 250 g - BIO PLANET13,61 zł|Producent: BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE
- Bez glutenuBez cukruMąka kasztanowa bezglutenowa BIO 250 g - VIANDS17,38 zł|Producent: VIANDS (soki, mąka z kasztanów, sól)
- Bez glutenuBez cukruMąka kasztanowa bezglutenowa BIO 400 g - BIO PLANET19,28 zł|Producent: BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE
- Bez glutenuBez cukruMąka kokosowa odtłuszczona bezglutenowa BIO 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN10,07 zł|Producent: PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
- Bez glutenuBez cukruMąka kukurydziana bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO5,86 zł|Producent: PROBIO (mieszanki do wypieków, mąki)