Mieszanka do wypieku chleba śniadaniowego bezglutenowa 500 g - GRANO

9,56 zł
W magazynie

Mieszanka do wypieku chleba śniadaniowego bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 500 g - GRANO, wyprodukowana w Polsce. Przygotowanie proste, wartość odżywcza na plus. Niskie ceny. #zakreconysloik

Mieszanka do wypieku chleba śniadaniowego bezglutenowa 500 g - GRANO jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU

Opis

SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, cukier, sól, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, drożdże piekarnicze suche.

OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki do wypieku chleba śniadaniowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 470 ml wody, 30 g oleju (3 łyżki), foremkę keksową
• Zawartość opakowania przesypać do miski i delikatnie przemieszać,
• Dodać 470 ml wody i 30 g oleju,
• Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut w ciepłym miejscu,
• Po tym czasie ciasto wyrabiać jeszcze przez około 2 minuty i przełożyć do formy keksowej wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej dowolną mąką bezglutenową,
• Cisto pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut,
• Po tym czasie formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 200°C. Następnie zwiększyć temperaturę do 220°C i piec chleb jeszcze przez 7 minut,
• Wyjąc chleb z foremki i studzić przez około 15 minut tak aby odparował.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 8,3 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 4,7 g
Sól: 2,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5902560393408
Waga całkowita (kg)0.550000
ProducentGRANO (mieszanki do wypieków)
Adres producentaMłyn niedźwiady a.siewkowski spółka komandytowa, 59a, 62-800 niedźwiady
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Gwarantowany termin przydatności (dni)90
Rozszerzony opis

Mieszanka do wypieku chleba śniadaniowego bezglutenowa 500 g od GRANO to idealny wybór dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe i ekologiczne produkty. Ta mieszanka, stworzona przez polskiego producenta, zawiera starannie dobrane składniki, które pozwalają na przygotowanie pysznego chleba bezglutenowego w łatwy sposób. Skrobia kukurydziana, drożdże piekarnicze i inne składniki odznaczają się wysoką jakością i przyczyniają się do smacznego i pożywnego wypieku. Dzięki tej mieszance każdy może cieszyć się aromatycznym chlebem o doskonałym smaku. Została ona stworzona z myślą o osobach, które dbają o swoje zdrowie oraz o środowisko naturalne. Teraz możesz cieszyć się chlebem śniadaniowym bezglutenowym, który spełnia Twoje oczekiwania pod względem smaku, jakości i pożywności. Nie musisz rezygnować z ulubionego posiłku ze względu na nietolerancję glutenu - sięgnij po Mieszanke GRANO i delektuj się cudownym smakiem chleba o poranku!

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: