Mieszanka do wypieku chleba śniadaniowego bezglutenowa 500 g - GRANO
Mieszanka do wypieku chleba śniadaniowego bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 500 g - GRANO, wyprodukowana w Polsce. Przygotowanie proste, wartość odżywcza na plus. Niskie ceny. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, cukier, sól, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, drożdże piekarnicze suche.
OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki do wypieku chleba śniadaniowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 470 ml wody, 30 g oleju (3 łyżki), foremkę keksową
• Zawartość opakowania przesypać do miski i delikatnie przemieszać,
• Dodać 470 ml wody i 30 g oleju,
• Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut w ciepłym miejscu,
• Po tym czasie ciasto wyrabiać jeszcze przez około 2 minuty i przełożyć do formy keksowej wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej dowolną mąką bezglutenową,
• Cisto pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut,
• Po tym czasie formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 200°C. Następnie zwiększyć temperaturę do 220°C i piec chleb jeszcze przez 7 minut,
• Wyjąc chleb z foremki i studzić przez około 15 minut tak aby odparował.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 8,3 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 4,7 g
Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dodatkowe informacje
EAN | 5902560393408 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.550000 |
Producent | GRANO (mieszanki do wypieków) |
Adres producenta | Młyn niedźwiady a.siewkowski spółka komandytowa, 59a, 62-800 niedźwiady |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Mieszanka do wypieku chleba śniadaniowego bezglutenowa 500 g od GRANO to idealny wybór dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe i ekologiczne produkty. Ta mieszanka, stworzona przez polskiego producenta, zawiera starannie dobrane składniki, które pozwalają na przygotowanie pysznego chleba bezglutenowego w łatwy sposób. Skrobia kukurydziana, drożdże piekarnicze i inne składniki odznaczają się wysoką jakością i przyczyniają się do smacznego i pożywnego wypieku. Dzięki tej mieszance każdy może cieszyć się aromatycznym chlebem o doskonałym smaku. Została ona stworzona z myślą o osobach, które dbają o swoje zdrowie oraz o środowisko naturalne. Teraz możesz cieszyć się chlebem śniadaniowym bezglutenowym, który spełnia Twoje oczekiwania pod względem smaku, jakości i pożywności. Nie musisz rezygnować z ulubionego posiłku ze względu na nietolerancję glutenu - sięgnij po Mieszanke GRANO i delektuj się cudownym smakiem chleba o poranku! |