Mieszanka na brownie bezglutenowa 300 g - CELIKO

7,31 zł
W magazynie

CELIKO Mieszanka na brownie bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 300 g to koncentrat ciasta bezglutenowego, odpowiedni dla wegan i wegetarian. Składniki wysokiej jakości, takie jak cukier, mąka ryżowa i kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, sprawiają, że brownie ma intensywny smak i wilgotną konsystencję. Przygotowanie jest łatwe - wystarczy dodać jajo, olej i wodę, a następnie upiec w temperaturze 180-190°C przez 30 minut. Certyfikowany produkt, wyprodukowany w Polsce. Niska cena! #zakreconysloik

Mieszanka na brownie bezglutenowa 300 g - CELIKO jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU

Opis

SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12 %)- 8 %, czekolada (miazga kakaowa, cukier, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z SOI))- 4 %, błonnik kakaowy, aromat, sól.

OPIS
Koncentrat ciasta bezglutenowego w proszku Brownie.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1547 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 52 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,48 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- 300 g koncentratu BROWNIE
- 100 ml oleju
- 35 ml wody
- 1 jajo
Wykonanie:
- Koncentrat ciasta wsypać do miski.
- Następnie wbić jajo, wlać wodę i olej.
- Miksować tylko do połączenia składników.
- Piec 30 minut w 180 - 190 stopni Celsjusza w blaszce o średnicy 20 cm.

Składniki potrzebne do ciasta dla wegan:
- 300 g koncentratu BROWNIE
- 100 ml oleju
- 135 ml wody
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
Wykonanie:
- Koncentrat ciasta wbić do miski
- Siemię lniane zalać wodą i odstawić na 5 min.
- Następnie wlać do koncentratu siemię oraz olej
- Miksować tylko do połączenia składników
- Piec 30 minut w 180 - 190 stopni Celsjusza w blaszce o średnicy 20 cm.

UWAGA
Ciasto wegańskie przygotujesz również stosując inne niż siemię lniane zamienniki jajka. Pamiętaj wtedy, aby użyć odpowiedniej ilości wody.

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko i produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5900038001176
Waga całkowita (kg)0.320000
ProducentCELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Adres producentaCeliko sa ul. św. antoniego 71, 61-359 poznań
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Gwarantowany termin przydatności (dni)90

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: