Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 420 g - BIOVEGAN
Odkryj Mieszankę na sernikobrownie BIO 420 g od BIOVEGAN – połączenie pysznego sernika i intensywnego brownie w jednym! Idealne na każdą okazję! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mieszanka do wypieku brownie [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao*¹ w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7 %, czekolada "couverture"*¹ 5 % (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), czekolada "couverture"*² 2,5 % (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; sól, łuski babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania*], mieszanka do wypieku sernika [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka cytryny*, wanilia Bourbon w proszku* 0,1 %]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
¹Masa kakaowa min. 54 %, ²Masa kakaowa min. 88 %
OPIS
Odkryj wyjątkową mieszankę, która łączy dwa uwielbiane ciasta w jednym pysznym wypieku! Mieszanka do sernikobrownie to idealne rozwiązanie dla tych, którzy pragną zachwycić swoich bliskich kremowym sernikiem i intensywnie czekoladowym brownie w jednym cieście. Wystarczy kilka prostych kroków, aby stworzyć deser, który podbije serca każdego miłośnika słodkości. Doskonały na rodzinne spotkania, święta lub chwile przyjemności tylko dla siebie. Odpowiedni dla wegan. Opakowanie zawiera 2 saszetki produktu - 320 g mieszanki do przygotowania brownie i 100 g mieszanki do przygotowania sernika.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wegetariańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml MLEKA, 80 g miękkiego MASŁA, 200 g odtłuszczonego twarogu, 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu), 1 jajko, forma do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, MLEKO i masło. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, odtłuszczony twaróg, JOGURT i jajko. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
Wegańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml napoju sojowego, 80 g miękkiej margaryny, 400 g wegańskiej alternatywy dla twarogu lub jogurtu, formę do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, wegańską alternatywę dla twarogu lub jogurtu. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
Wskazówka:
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeśli pieczesz ciasto dłużej, będzie mniej wilgotne.
Naczynie żaroodporne o grubych ściankach (szklane, ceramiczne itp.) mogą mieć wpływ na czas pieczenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g SUCHEJ MIESZANKI
Wartość energetyczna: 1634 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 50 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,58 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, selera, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Dodatkowe informacje
EAN | 4005394200858 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.450000 |
Producent | BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże) |
Adres producenta | Biovegan gmbh, biovegan-allee 1, de-56579 bonefeld |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Odkryj smakowity świat wyjątkowych wypieków z naszą mieszanką do sernikobrownie od BIOVEGAN. Ten produkt żywnościowy łączy w sobie delikatność sernika i intensywną czekoladową radość brownie, co czyni go idealnym wyborem na każdą okazję. Pochodząca z Niemiec mieszanka została stworzona z myślą o osobach ceniących sobie zdrowy styl życia i ekologiczną jakość. Dzięki prostym składnikom o certyfikacie bio, możesz cieszyć się smakiem natury w każdym kęsie. Nasza mieszanka oferuje liczne korzyści: łatwość przygotowania, wsparcie dla diety wegańskiej oraz doskonały smak, który zachwyci zarówno rodziny, jak i znajomych. Kluczowe cechy tej mieszanki to:
Zamień gotowanie w prawdziwą przyjemność i podaruj sobie oraz bliskim wyjątkowy deser, który zachwyci nie tylko smakiem, ale i ekologicznymi wartościami! |