Pozostałe płatki i musli
Popularne musli jest mieszanką płatków owsianych z płatkami z innych zbóż. Do smaku dodawane są zazwyczaj orzechy, pestki, ziarna i suszone owoce. Musli najczęściej je się z mlekiem lub jogurtem. Można je podawać także ze świeżymi owocami. Są jednak inne płatki i musli. Przygotowuje się je z mniej popularnych zbóż, takich jak: granola, jaglanka czy gryka. Te inne niż pozostałe płatki i musli, są tak samo zdrowe i pożywne, a przede wszystkim bardzo ekologiczne, nie zawierają GMO. Granola jest dedykowana osobom będącym na diecie odchudzającej. Musli jaglane jest polecane dla osób stosujących dietę bezglutenową, podobnie jak gryka. Wszystkie wersje musli smakują wyjątkowo i czynią śniadanie niepowtarzalnym.
- Bez glutenuChrupki zbożowe kakaowe smiles bezglutenowe 375 g - JERRY GLUTEN OUT14,35 zł|Producent: JERRY GLUTEN OUT (płatki)
- Bez glutenuCrunchy z kokosem, bananem i orzechami laskowymi BIO 150 g - DIET-FOOD19,37 zł|Producent: DIET-FOOD
- Bez glutenuGranola błonnikowa z jabłkiem i cynamonem bezglutenowa BIO 325 g - VERIVAL19,29 zł|Producent: VERIVAL (produkty śniadaniowe)
- Bez glutenuBez cukruGranola figa z kokosem bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 320 g - PAPAGRIN31,87 zł|Producent: PAPAGRIN (granole)
- Bez glutenuBez cukruGranola figa z kokosem bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 60 g - PAPAGRIN9,37 zł|Producent: PAPAGRIN (granole)
- Bez glutenuGranola orzechy - nasiona bezglutenowa BIO 350 g - TURTLE29,68 zł|Producent: TURTLE (owsianki, płatki)