Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBez cukruCiecierzyca w zalewie BIO 300 g (220 g) - ALCE NERO10,46 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez glutenuBez cukruCiecierzyca w zalewie BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) - BIO PLANET8,12 zł|Producent: BIO PLANET - seria INNE
- Bez glutenuBez cukruCiecierzyca w zalewie BIO 400 g (240 g) - LA BIO IDEA8,16 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)
- Bez glutenuCytryna z imbirem w syropie BIO 220 g - BATOM15,52 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuBez cukruCzarna porzeczka 100 % bez dodatku cukru BIO 260 g - BATOM24,74 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuBez cukruCzarne porzeczki i jabłka bez dodatku cukru 310 g - KROKUS17,13 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Bez glutenuDżem agrestowy o obniżonej zawartości cukru bezglutenowy 235 g - KROKUS10,29 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)