Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuMus wiśniowy (70 % owoców) bezglutenowy BIO 225 g - ZWERGENWIESE15,83 zł|Producent: ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy)
- Bez glutenuMus z mango (75 % owoców) BIO 250 g - ALLOS17,44 zł|Producent: ALLOS (musy, musli, chałwa, syrop z agawy)
- Bez glutenuMusztarda bez dodatku soli BIO 200 g - BIOSTER7,66 zł|Producent: BIOSTER (musztardy, majonezy, dressingi)
- Bez glutenuBez cukruMusztarda delikatesowa bezglutenowa BIO 160 ml - ZWERGENWIESE10,75 zł|Producent: ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy)
- Bez glutenuBez cukruMusztarda dijon BIO 215 g - LA CUISINE D AUTREFOIS11,40 zł|Producent: LA CUISINE D'AUTREFOIS (majonezy, musztardy)
- Bez glutenuMusztarda figowa bezglutenowa BIO 125 ml - BYODO16,35 zł|Producent: BYODO (sosy, majonezy, musztardy)
- Bez glutenuBez cukruMusztarda francuska bezglutenowa BIO 160 ml - ZWERGENWIESE10,75 zł|Producent: ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy)
- Bez glutenuMusztarda ostra grubo mielona 180 g - KROKUS9,17 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)