Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBez cukruKoncentrat pomidorowy 30 % bezglutenowy BIO 200 g - BIOFOOD12,38 zł|Producent: BIOFOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuKonfitura z czarnej porzeczki 320 g - KROKUS14,35 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Bez glutenuKonfitura z leśnych jeżyn 320 g - KROKUS18,14 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)