Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBez cukruOliwki zielone bella di cerignola z pestką w zalewie BIO 350 g (180 g) - ALCE NERO25,20 zł|Producent: ALCE NERO (włoskie produkty)
- Bez glutenuPigwowiec 80 % z cukrem trzcinowym BIO 250 g - SAD DANKÓW21,47 zł|Producent: SAD DANKÓW (przetwory owocowe)
- Bez glutenuBez cukruPomidory suszone w oleju BIO 190 g (130 g) - LA BIO IDEA21,16 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)
- Bez glutenuBez cukruPowidła ze śliwki węgierki bez dodatku cukrów BIO 270 g - BATOM27,57 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuTruskawka 80 % z cukrem trzcinowym BIO 270 g - SAD DANKÓW22,64 zł|Producent: SAD DANKÓW (przetwory owocowe)
- Bez glutenuBez cukruTruskawki i jabłka bez dodatku cukrów 310 g - KROKUS21,09 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)