Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBez cukruSos pomidorowy z warzywami bez dodatku cukru 340 g - KROKUS13,39 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Bez glutenuBez cukruSzparagi białe w zalewie BIO 280 g (170 g) (SŁOIK) - AARTS17,18 zł|Producent: AARTS (owoce i warzywa w zalewie)
- Bez glutenuBez cukruSłodka przekąska brzoskwinia z siemieniem lnianym BIO 200 g - RUNOLAND11,40 zł|Producent: RUNOLAND (grzyby, zupy, przetwory)
- Bez glutenuBez cukruTakuan (rzodkiew japońska marynowana) 200 g - TERRASANA24,95 zł|Producent: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Bez glutenuBez cukruTofu jedwabiste miękkie (silken soft tofu) bezglutenowe BIO 340 g - MORI-NU14,37 zł|Producent: MORI-NU (tofu)