Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 102 g - CULTURED FOODS

15,43 zł
W magazynie

Roślinny zamiennik jaj do pieczenia i gotowania - vEGGs to wegejajka bezglutenowe i wegańskie, które świetnie zastępują tradycyjne jajka. Prosty w przygotowaniu i długi termin ważności! Idealne do dań i deserów. #zakreconysloik

Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 102 g - CULTURED FOODS jest do kupienia w przyrostach co 1
Bez GLUTENU
Bez cukru

Opis

SKŁADNIKI
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania, inulinaDawkowanie inuliny (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska. 

OPIS
vEGGs - roślinny zamiennik jaj do pieczenia i gotowania, wyprodukowany z naturalnych składników.
Po prostu zmieszaj proszek z wodą i zobacz jak po chwili zamieni się w wegejajko!
Wegejajka vEGGs mają długi termin ważności i nie zajmują miejsca w lodówce! Warto mieć je zawsze pod ręką.
Z jednego opakowania zrobisz 32 wegejajka lub wegeżółtka. W opakowaniu znajdują się dwie miarki: 5 ml oraz 25 ml.

Do czego możesz użyć vEGGs?
Stosuj w daniach i deserach, w których jajko służy do wiązania składników.
Doskonale sprawdza się w naleśnikach, plackach, burgerach, ciastkach, ciastach czy do panierek.
vEGGs stosuj również jako żółtko, np. do budyniu lub creme brulee. Stosuj tyle wegejajek vEGGs, ile kurzych jaj przewiduje przepis.
Z tego produktu vEGGs nie zrobisz jajecznicy, omletu czy jajka sadzonego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody (2 duże miarki), dodaj 5 ml proszku vEGGs (1 mała płaska miarka) i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody (1 duża miarka), dodaj 5 ml proszku vEGGs (1 mała płaska miarka) oraz 5 ml oleju (1 mała miarka). Energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 27 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5907222657010
Waga całkowita (kg)0.180000
ProducentCULTURED FOODS (zamienniki wegańskie)
Adres producentaCultured foods sp. z o.o. mościckiego 1, 24-110 puławy
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)90
Rozszerzony opis

Roślinny zamiennik jaj vEGGs od CULTURED FOODS to idealne rozwiązanie dla wegan i osób z nietolerancją glutenu. Został stworzony z naturalnych składników, takich jak mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana i czarna sól himalajska. Proszek vEGGs jest łatwy w użyciu - wystarczy zmieszać go z wodą, aby uzyskać wegejajko. Możesz używać go do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka. Jeden produkt, mnóstwo możliwości - z vEGGs zrobisz 32 wegejajka lub wegeżółtka. Przechowuj je w szafce, bez konieczności zajmowania miejsca w lodówce. Idealne do naleśników, ciastek, ciast czy deserów. Wege i bezglutenowe - doskonały wybór dla świadomych konsumentów!

Dostawa i zwroty

Metody dostawy: