Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 128 g - CULTURED FOODS
Naturalny roślinny zamiennik jaj - vEGGs, doskonały do pieczenia, gotowania i jako zamiennik żółtka. Bezglutenowy, wegański, wyprodukowany przez CULTURED FOODS. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania, inulinaDawkowanie inuliny (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.
OPIS
vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
Nie nadaje się na jajecznicę oraz jako zamiennik żółtka.
Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 27 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dodatkowe informacje
EAN | 5907222657584 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.160000 |
Producent | CULTURED FOODS (zamienniki wegańskie) |
Adres producenta | Cultured foods sp. z o.o. mościckiego 1, 24-110 puławy |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Jesteśmy dumni z przedstawienia Ci roślinnego zamiennika jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka - vEGGs. Wyprodukowany przez renomowaną markę CULTURED FOODS, ten produkt bezglutenowy jest doskonałym wyborem dla wegan i wegetarian. Składając się głównie z mąki tapiokowej, skrobi ziemniaczanej i innych naturalnych składników, vEGGs jest idealny do wiązania składników podczas przygotowywania potraw. Z jednego opakowania możesz stworzyć aż 40 wegańskich jajek! Prosty w użyciu - dodaj wodę i proszek vEGGs, energicznie wymieszaj i gotowe! Nie nadaje się na jajecznicę, ale świetnie sprawdzi się jako zamiennik żółtka. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu i ciesz się wygodnym oraz zdrowym rozwiązaniem podczas gotowania. Poznaj vEGGs - Twojego nowego ulubionego zamiennika jaj! |