Soczewica
SoczewicaSoczewica i jej właściwości od wieków znana jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. W krajach azjatyckich nadal jest podstawowym składnikiem wykorzystywanym w kuchni. Należy jednak pamiętać, by sięgać po tę z upraw ekologicznych. Takie uprawy nie są masowe oraz nie są stosowane na nich chemiczne środki ochrony roślin, które mogą się kumulować w ziarnach soczewicy i mieć szkodliwy wpływ na człowieka. Ekologiczna soczewica to źródło białka, błonnika, witamin oraz wielu składników mineralnych. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cholesterolu.
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czerwona BIO 500 g - BIO PLANET10,21 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica w zalewie BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) - LA BIO IDEA7,93 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica żółta BIO 400 g - BIO PLANET12,47 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica żółta BIO 500 g - BIO PLANET13,61 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)