Ziarna bezglutenowe
Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.
- Bez glutenuBez cukruGroch zielony cały BIO 500 g - BIO PLANET8,59 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruGroch zielony połówki BIO 500 g - BIO PLANET12,53 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruMix strączkowych BIO 400 g - BIO PLANET10,62 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica brązowa BIO 500 g - BIO PLANET10,73 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czarna beluga BIO 1 kg - BIO PLANET37,57 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czarna beluga BIO 400 g - BIO PLANET17,29 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)