Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka mung BIO 500 g - THE PLANET
    12,43 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Granulat sojowy BIO 500 g - BIO PLANET
    24,49 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch zielony cały BIO 500 g - BIO PLANET
    8,62 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch zielony połówki BIO 500 g - BIO PLANET
    8,96 zł
    |
  5. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch żółty BIO 1 kg - BIO PLANET
    15,65 zł
    |
  6. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch żółty BIO 400 g - BIO PLANET
    7,71 zł
    |
  7. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch żółty BIO 500 g - THE PLANET
    9,63 zł
    |
  8. Bez glutenu
    Bez cukru
    Groch żółty połówki BIO 400 g - NATURAVENA
    8,54 zł
    |
  9. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mix strączkowych BIO 400 g - THE PLANET
    11,58 zł
    |
  10. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica brązowa BIO 400 g - BIO PLANET
    9,07 zł
    |
  11. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica brązowa BIO 500 g - BIO PLANET
    10,21 zł
    |
  12. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica brązowa BIO 500 g - THE PLANET
    10,97 zł
    |
na stronę