Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 500 g - BIO PLANET
    9,54 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica zielona BIO 500 g - BIO PLANET
    14,31 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica żółta BIO 400 g - BIO PLANET
    13,13 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica żółta BIO 500 g - BIO PLANET
    14,91 zł
    |
Strona
na stronę