Ziarna bezglutenowe
Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.
- Bez glutenuBez cukruSoczewica czerwona BIO 500 g - BIO PLANET9,54 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica zielona BIO 500 g - BIO PLANET14,31 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica żółta BIO 400 g - BIO PLANET13,13 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez glutenuBez cukruSoczewica żółta BIO 500 g - BIO PLANET14,91 zł|Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)