Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - BIO PLANET
    29,72 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czarna beluga BIO 1 kg - THE PLANET
    31,94 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czarna beluga BIO 5 kg - HORECA
    134,10 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czarna beluga BIO 500 g - THE PLANET
    17,06 zł
    |
  5. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 1 kg - BIO PLANET
    17,58 zł
    |
  6. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 1 kg - THE PLANET
    18,90 zł
    |
  7. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 2 kg - BIO PLANET
    31,75 zł
    |
  8. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 400 g - BIO PLANET
    9,07 zł
    |
  9. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 400 g - NATURAVENA
    9,15 zł
    |
  10. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 5 kg - HORECA
    73,14 zł
    |
  11. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 500 g - BIO PLANET
    10,21 zł
    |
  12. Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 500 g - THE PLANET
    10,97 zł
    |
na stronę