Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego bezglutenowa 400 g - GRANO
Grano Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 400 g. Wyprodukowana w Polsce, bez dodatku cukru. Niskie ceny. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka gryczana biała, mąka ryżowa, cukier, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.
OPIS
Mieszanka piekarnicza – Ciasto czekoladowe bezglutenowe, jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 3 łyżki oleju, 280 g powideł śliwkowych, 1 szklankę MLEKA, 2 całe JAJA, płaska łyżeczkę proszku do pieczenia
• Zawartość opakowania przesyp do miski, dodaj proszek do pieczenia i całość przemieszaj.
• Dodaj olej, powidłaJak zrobić powidła śliwkowe? śliwkowe, MLEKO i jaja. Całość dokładnie wymieszaj i przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
• Ciasto piecz 35-40 minut w 180°C, do tzw. suchego patyczka.
• Po ostudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą albo lukrem wedle upodobania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1504 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 30 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 9,2 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902560392173 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.450000 |
Producent | GRANO (mieszanki do wypieków) |
Adres producenta | Młyn niedźwiady a.siewkowski spółka komandytowa. 59a. 62-800 niedźwiady |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego bezglutenowa 400 g - GRANO to idealny wybór dla miłośników słodkości, którzy dbają o swoje zdrowie. Wyprodukowana w Polsce przez renomowanego producenta GRANO, ta mieszanka chlebowa spełnia wszystkie wymogi certyfikatu jakości. Bezglutenowy skład zawierający mąkę gryczaną i ryżową oraz naturalne aromaty sprawia, że ciasto jest lekkie i pyszne. Sposób przygotowania jest łatwy i szybki, a smak czekoladowy zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Zalecane warunki przechowywania gwarantują długotrwałą świeżość produktu. Po prostu dodaj kilka składników, upiecz i delektuj się pysznym, bezglutenowym ciastem czekoladowym! |