Ziarna bezglutenowe

Dlaczego warto spożywać ziarna bezglutenowe? Przyczyniają się do spadku wagi, mają działanie odkwaszające organizm i są źródłem wielu witamin. Mogą być elementem ekologicznej kuchni osób nietolerujących glutenu jak i dla tych, które z własnej woli chcą zmienić swoją codzienną dietę. Do bezglutenowych ziaren wykorzystywanych w popularnym kaszotto należy gryka czy ekologiczny owies, ale w kuchni może królować również soczewica, ciecierzyca lub kukurydza. Ziarna te można spożywać nie tylko w całości, ale również w formie przetworzonej, czyli pod postacią mąki.

  1. Fasolka adzuki BIO 500 g - BIO PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka adzuki BIO 500 g - BIO PLANET
    12,71 zł
    |
  2. Fasolka czarna BIO 500 g - THE PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka czarna BIO 500 g - THE PLANET
    12,22 zł
    |
  3. Fasolka czerwona kidney BIO 400 g - BIO PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Fasolka czerwona kidney BIO 400 g - BIO PLANET
    13,24 zł
    |
  4. Mix strączkowych BIO 400 g - BIO PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Mix strączkowych BIO 400 g - BIO PLANET
    13,53 zł
    |
  5. Soczewica czerwona BIO 1 kg - THE PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Soczewica czerwona BIO 1 kg - THE PLANET
    16,94 zł
    |
  6. Soja BIO 1 kg - BIO PLANET
    Bez glutenu
    Bez cukru
    Soja BIO 1 kg - BIO PLANET
    14,91 zł
    |
na stronę