Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 5 % niefiltrowany BIO 5 L - HORECA (BIO FOOD)67,12 zł|Producent: HORECA - pozostałe
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 5 % niefiltrowany BIO 500 ml - BIO FOOD13,63 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 5 % niefiltrowany demeter BIO 330 ml - BEUTELSBACHER10,28 zł|Producent: BEUTELSBACHER (soki, napoje, ocet jabłkowy)
- Bez glutenuBez cukruOcet jabłkowy 6,1 % niefiltrowany BIO 500 ml - FAIR ORGANIC16,64 zł|Producent: FAIR ORGANIC (soki)
- Bez glutenuBez cukruOcet ryżowy do sushi niesłodzony filtrowany BIO 250 ml (GENMAI SU VINEGAR)- TERRASANA22,48 zł|Producent: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Bez glutenuBez cukruOcet winny biały BIO 500 ml - LA BIO IDEA12,79 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)
- Bez glutenuBez cukruOcet winny czerwony BIO 500 ml - LA BIO IDEA12,79 zł|Producent: LA BIO IDEA (makarony, strączkowe,sosy pomidorowe)
- Bez glutenuBez cukruOlej arganowy (z prażonych ziaren) BIO 100 ml - BIO PLANETE65,82 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)