Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej lniany tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA15,33 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej migdałowy tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA30,78 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia BIO 750 ml - POLONIAK35,85 zł|Producent: POLONIAK (produkty vege, majonezy)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 1 L - EKKO32,06 zł|Producent: EKKO (oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy tłoczony na zimno BIO 500 ml - BIO PLANETE19,94 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej rzepakowy virgin omega-3 BIO 750 ml - JULES BROCHENIN22,00 zł|Producent: JULES BROCHENIN (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej sezamowy (z prażonych nasion) bezglutenowy BIO 250 ml - TERRASANA35,90 zł|Producent: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Bez glutenuBez cukruOlej sezamowy tłoczony na zimno BIO 250 ml - RAPUNZEL24,87 zł|Producent: RAPUNZEL (kremy orzechowe, ketchupy, czekolady)