Oliwy, oleje, octy bezglutenowe
Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.
- Bez glutenuBez cukruOlej z czarnuszki tłoczony na zimno BIO 100 ml - DARY NATURY44,24 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO
- Bez glutenuBez cukruOlej z czarnuszki tłoczony na zimno BIO 250 ml - BATOM47,95 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuBez cukruOlej z nasion pokrzywy tłoczony na zimno BIO 250 ml - DARY NATURY41,93 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO
- Bez glutenuBez cukruOlej z orzechów włoskich tłoczony na zimno BIO 250 ml - TERRA D'OMBRA32,06 zł|Producent: TERRA D'OMBRA (oliwy i oleje)
- Bez glutenuBez cukruOlej z pestek dyni (z prażonych pestek) BIO 250 ml - BIO PLANETE58,99 zł|Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
- Bez glutenuBez cukruOlej z pestek dyni tłoczony na zimno BIO 100 ml - DARY NATURY26,80 zł|Producent: DARY NATURY - inne BIO