Mąki bezglutenowe

Mąki bezglutenowe charakteryzują się ogromną różnorodnością smaku, zapachu, ale i również sposobów ich wykorzystywania. Mąka bezglutenowa bez problemu może zastąpić tradycyjne mąki pszenne w tak podstawowych wyrobach jak pizza, pierogi, czy nawet chleb. Nawet wręcz wypieki z użyciem mąki bezglutenowej są bardziej kruche, mniej pulchne, a dzięki dodatkom zawartym w danej mące ich smak jest jeszcze bardziej podkręcony, wyraźny i oryginalny. Mąka bezglutenowa dominuje nad mąką pszenną, tym, że nie wpływa negatywnie na sen, nie rozpycha.

  1. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mąka z białej kukurydzy do polenty bezglutenowa BIO 500 g PASTA NATURA
    10,07 zł
    |
  2. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mąka z ciecierzycy bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO
    14,30 zł
    |
  3. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mąka z ciecierzycy BIO 400 g - BIO PLANET
    9,54 zł
    |
  4. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mąka z lnu BIO 400 g - BIO PLANET
    6,99 zł
    |
  5. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mąka z sorgo bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO
    8,34 zł
    |
  6. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mąka z topinamburu bezglutenowa BIO 500 g - DARY NATURY
    33,73 zł
    |
  7. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mąka z zielonego groszku bezglutenowa BIO 450 g - PROBIO
    11,60 zł
    |
  8. Bez glutenu
    Bez cukru
    Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500 g - DARY NATURY
    13,71 zł
    |
  9. Bez glutenu
    Bez cukru
    Roślinny zamiennik jaj do jajecznicy, omletu, quiche i innych dań jajecznych bezglutenowy 180 g - CULTURED FOODS
    15,30 zł
    |
  10. Bez glutenu
    Bez cukru
    Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 102 g - CULTURED FOODS
    15,43 zł
    |
  11. Bez glutenu
    Bez cukru
    Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 128 g - CULTURED FOODS
    12,79 zł
    |
  12. Bez cukru
    Zakwas chlebowy żytni liofilizowany BIO 35 g - DARY NATURY
    7,11 zł
    |
na stronę