Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuMusztarda ostra BIO 170 g - PRIMAVIKA (PRIMAECO)8,83 zł|Producent: PRIMAVIKA (przetwory i pasty vege)
- Bez glutenuMusztarda ostra grubo mielona 180 g - KROKUS8,77 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Bez glutenuMusztarda łagodna BIO 170 g - PRIMAVIKA (PRIMAECO)8,18 zł|Producent: PRIMAVIKA (przetwory i pasty vege)
- Bez glutenuBez cukruMusztarda średnio ostra bezglutenowa BIO 160 ml - ZWERGENWIESE10,75 zł|Producent: ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy)
- Bez glutenuOgórki kanapkowe z chili 710 g (380 g) - LUNIAK11,40 zł|Producent: LUNIAK (przetwory warzywne, owocowe)
- Bez glutenuBez cukruOgórki kiszone bezglutenowe BIO 760 g (560 g) - BIO FOOD14,16 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)