Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBez cukruUmeboshi (morele japońskie kiszone) BIO 150 g - TERRASANA44,49 zł|Producent: TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne)
- Bez glutenuWiśnia 80 % z cukrem trzcinowym BIO 270 g - SAD DANKÓW20,71 zł|Producent: SAD DANKÓW (przetwory owocowe)
- Bez glutenuBez cukruŚliwka węgierka bez dodatku cukru BIO 270 g - SAD DANKÓW21,47 zł|Producent: SAD DANKÓW (przetwory owocowe)
- Bez glutenuŻurawina do mięs, serów i deserów BIO 200 g - RUNOLAND14,49 zł|Producent: RUNOLAND (grzyby, zupy, przetwory)