Przetwory bezglutenowe
Przetwory to jeden z najważniejszych składników polskiej kuchni. Jesienią i zimą, kiedy dostęp do świeżych owoców jest mocno ograniczony, pozwalają cieszyć się ich smakiem i zdrowotnymi właściwościami. Ekologiczne przetwory bezglutenowe zostały wyprodukowane w stuprocentowo mechaniczny sposób, bez użycia środków chemicznych i sztucznych dodatków. Pozbawione glutenu, nawet w śladowych ilościach, idealnie nadają się dla osób z celiakią oraz tych, którzy poszukują zdrowych zmienników przetworzonych, wysokosłodzonych dżemów sklepowych.
- Bez glutenuBez cukruPowidła ze śliwki węgierki bez dodatku cukru BIO 270 g - BATOM27,37 zł|Producent: BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
- Bez glutenuPowidła śliwkowe bez dodatku cukrów 310 g - KROKUS17,44 zł|Producent: KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
- Bez glutenuBez cukruPrzecier pomidorowy bezglutenowy BIO 500 ml - BIO FOOD10,58 zł|Producent: BIO FOOD (soki, przetwory, octy, olej kokosowy)