Oliwy, oleje, octy bezglutenowe

Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 6

Ustaw kierunek malejący
na stronę

Spożywcze produkty specjalnego przeznaczenia takie jak:oliwy, oleje czy octy bezglutenowe są dedykowane osobom cierpiącym na celiakię, której przyczyną jest nietolerancja glutenu. Gluten to białko zapasowe, które znajduje się w zbożach. Najwięcej tego składnika zawiera: pszenica, żyto, pszenżyto, jęczmień i owies. Aby oliwy, oleje i octy mogły zostać określone jako produkty bezglutenowe, muszą składać się lub zostać wytworzone wyłącznie z surowców, które nie zawierają składników pochodzenia zbożowego lub w których poziom glutenu nie przekracza 20 mg/kg. Aby być pewnym, że oliwa jest bezglutenowa, należy szukać produktu oznaczonego znakiem graficznym przekreślonego kłosa.

Cart
  • 0
  • 0
Koszyk
Nie posiadasz produktów w koszyku.