Mąki

Mąka jest jednym z kluczowych składników, stosowanych do celów spożywczych w każdej kuchni. Jest produktem powszechnie używanym przy produkcji pieczywa, makaronów oraz wyrobów cukierniczych. Mąka powstaje w wyniku mocnego rozdrobnienia ziaren zbóż lub innych roślin. Coraz popularniejsza staje się ta uzyskiwana z kokosów czy migdałów. Jej cechą charakterystyczną jest drobna granulacja i sypka konsystencja. Wyróżnia ją również wysoka wartość odżywcza. Znana jest jako bogate źródło witamin z grupy B oraz wybranych składników mineralnych, w szczególności takich jak: żelazo, wapń i fosfor. Nasz sklep oferuje bardzo zdrowe i sycące mąki ekologiczne. Proponujemy mąki w wersji bio, do których przygotowania wykorzystano tylko najlepszej jakości zboża.

Ładuję...
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 1-12 z 25

Ustaw kierunek malejący
Strona
na stronę

Mąka jest jednym z kluczowych składników, stosowanych do celów spożywczych w każdej kuchni. Jest produktem powszechnie używanym przy produkcji pieczywa, makaronów oraz wyrobów cukierniczych. Mąka powstaje w wyniku mocnego rozdrobnienia ziaren zbóż lub innych roślin. Coraz popularniejsza staje się ta uzyskiwana z kokosów czy migdałów. Jej cechą charakterystyczną jest drobna granulacja i sypka konsystencja. Wyróżnia ją również wysoka wartość odżywcza. Znana jest jako bogate źródło witamin z grupy B oraz wybranych składników mineralnych, w szczególności takich jak: żelazo, wapń i fosfor. Nasz sklep oferuje bardzo zdrowe i sycące mąki ekologiczne. Proponujemy mąki w wersji bio, do których przygotowania wykorzystano tylko najlepszej jakości zboża. Oczyszczone ziarno rozdrobnione zostało wyłącznie sposobem mechanicznym. Nie użyto do tego celu żadnych środków chemicznych. W efekcie mąka ekologiczna zyskała status produktu, który jest nie tylko zdrowy i dostarczający ważne dla organizmu witaminy oraz minerały. Wyróżnia ją dodatkowo doskonały smak, co będzie miało przełożenie na najwyższą jakość przygotowanych z jej dodatkiem dań. Nie bez znaczenia jest także fakt, że jest źródłem błonnika występującego w postaci naturalnej, co korzystnie wpływa na pracę i gospodarkę organizmu.

Oferujemy mąki ekologiczne zarówno te produkowane z najpopularniejszych zbóż, jak np. pszenica, owies, żyto czy orkisz, jak również te z wykorzystaniem mniej znanych roślin, jak np. topinambur. Nasza bogata oferta obejmuje także takie produkty jak m.in.: mąka kasztanowa, sezamowa, migdałowa, kokosowa, a nawet bananowa, czy z orzeszków ziemnych. Osobom uczulonym na białka glutenowe, zawarte w mące pszennej lub żytniej polecamy bezglutenową (gryczana oraz z topinamburu). Dysponujemy również mąką wysokobłonnikową (owsiana) oraz wysokobiałkową (sezamowa i z orzeszków ziemnych). Jesteśmy w stanie spełnić różne oczekiwania klienta, który ma możliwość wyboru produktu idealnie dopasowanego do swoich potrzeb.

Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.