Mąki
Mąka jest jednym z kluczowych składników, stosowanych do celów spożywczych w każdej kuchni. Jest produktem powszechnie używanym przy produkcji pieczywa, makaronów oraz wyrobów cukierniczych. Mąka powstaje w wyniku mocnego rozdrobnienia ziaren zbóż lub innych roślin. Coraz popularniejsza staje się ta uzyskiwana z kokosów czy migdałów. Jej cechą charakterystyczną jest drobna granulacja i sypka konsystencja. Wyróżnia ją również wysoka wartość odżywcza. Znana jest jako bogate źródło witamin z grupy B oraz wybranych składników mineralnych, w szczególności takich jak: żelazo, wapń i fosfor. Nasz sklep oferuje bardzo zdrowe i sycące mąki ekologiczne. Proponujemy mąki w wersji bio, do których przygotowania wykorzystano tylko najlepszej jakości zboża.
Mąka jest jednym z kluczowych składników, stosowanych do celów spożywczych w każdej kuchni. Jest produktem powszechnie używanym przy produkcji pieczywa, makaronów oraz wyrobów cukierniczych. Mąka powstaje w wyniku mocnego rozdrobnienia ziaren zbóż lub innych roślin. Coraz popularniejsza staje się ta uzyskiwana z kokosów czy migdałów. Jej cechą charakterystyczną jest drobna granulacja i sypka konsystencja. Wyróżnia ją również wysoka wartość odżywcza. Znana jest jako bogate źródło witamin z grupy B oraz wybranych składników mineralnych, w szczególności takich jak: żelazo, wapń i fosfor. Nasz sklep oferuje bardzo zdrowe i sycące mąki ekologiczne. Proponujemy mąki w wersji bio, do których przygotowania wykorzystano tylko najlepszej jakości zboża. Oczyszczone ziarno rozdrobnione zostało wyłącznie sposobem mechanicznym. Nie użyto do tego celu żadnych środków chemicznych. W efekcie mąka ekologiczna zyskała status produktu, który jest nie tylko zdrowy i dostarczający ważne dla organizmu witaminy oraz minerały. Wyróżnia ją dodatkowo doskonały smak, co będzie miało przełożenie na najwyższą jakość przygotowanych z jej dodatkiem dań. Nie bez znaczenia jest także fakt, że jest źródłem błonnika występującego w postaci naturalnej, co korzystnie wpływa na pracę i gospodarkę organizmu.
Oferujemy mąki ekologiczne zarówno te produkowane z najpopularniejszych zbóż, jak np. pszenica, owies, żyto czy orkisz, jak również te z wykorzystaniem mniej znanych roślin, jak np. topinambur. Nasza bogata oferta obejmuje także takie produkty jak m.in.: mąka kasztanowa, sezamowa, migdałowa, kokosowa, a nawet bananowa, czy z orzeszków ziemnych. Osobom uczulonym na białka glutenowe, zawarte w mące pszennej lub żytniej polecamy bezglutenową (gryczana oraz z topinamburu). Dysponujemy również mąką wysokobłonnikową (owsiana) oraz wysokobiałkową (sezamowa i z orzeszków ziemnych). Jesteśmy w stanie spełnić różne oczekiwania klienta, który ma możliwość wyboru produktu idealnie dopasowanego do swoich potrzeb.