Sól
Sól to artykuł spożywczy, będący prawie w całości czystym chlorkiem sodu. Najczęściej stosuje się ją jako przyprawę oraz konserwant. Sól ekologiczna, w szczególności różowa sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą występującą na ziemi, a jej struktura pozostała niezmieniona od 250 milionów lat. Wydobywa się ją ręcznie w górach Himalajskich, a znajduje zastosowanie zarówno w kuchni jako dodatek do potraw oraz w przemyśle. W odróżnieniu od wysoce przetworzonej soli dostępnej w sklepach, która prawie w całości jest chlorkiem sodu sól ekologiczna pozyskiwana naturalnie jest nierafinowana i nieprzetworzona.
![Ładuję...](https://zakreconysloik.com.pl/static/version1721385356/frontend/child/luxury/pl_PL/images/loader-1.gif)
Sól to artykuł spożywczy, będący prawie w całości czystym chlorkiem sodu. Najczęściej stosuje się ją jako przyprawę oraz konserwant. Sól ekologiczna, w szczególności różowa sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą występującą na ziemi, a jej struktura pozostała niezmieniona od 250 milionów lat. Wydobywa się ją ręcznie w górach Himalajskich, a znajduje zastosowanie zarówno w kuchni jako dodatek do potraw oraz w przemyśle. W odróżnieniu od wysoce przetworzonej soli dostępnej w sklepach, która prawie w całości jest chlorkiem sodu sól ekologiczna pozyskiwana naturalnie jest nierafinowana i nieprzetworzona.