do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Produkt dnia
Wpisy na blogu
Czy herbata pobudza? - Fakty i mity

Kawa czy herbata? To pierwsze pytanie, które usłyszymy idąc w odwiedziny. O ile kawa od razu kojarzy się z kofeiną, o tyle zdania na temat działania herbaty są podzielone. Odmian herbat jest wiele i każda z nich ma inne właściwości. Ale czy herbata pobudza?

Amarantus - jak gotować i jak jeść?

Na sklepowych półkach pojawiają się coraz to nowe produkty określane mianem super food. Swego czasu tajemniczo brzmiała nazwa „amarantus” umieszczona na niektórych torebkach z drobnymi ziarenkami. Choć stały się już składnikiem wielu potraw, nadal część osób nie wie nawet o ich istnieniu. Czym jest i jak amarantus gotować?

Czubryca - zapomniana przyprawa?

Coraz chętniej poznajemy nie tylko samą kulturę i tradycję różnych regionów świata, ale także chcemy rozsmakować się w ich kuchniach regionalnych. Wśród nowych dań pojawiają się przyprawy, które do tej pory nie gościły na polskich stołach albo pojawiały się sporadycznie. Przykładem jest czubryca. Przyprawa ta jest powszechna w kuchni bułgarskiej, ale jest na tyle uniwersalna, że może być wykorzystana także w wielu innych daniach.

Fasola mung - właściwości, zastosowanie, popularne przepisy

Już sama nazwa sugeruje, że fasola mung jest czymś egzotycznym i kojarzy się z Azją. Jest to przypuszczenie trafne, bo przez wieki hodowało ją się w Indiach. Obecnie jest uprawiana jest w wielu krajach Azji i nie tylko. Fasola mung przez swoje liczne właściwości zdrowotne jest nie raz nazywana złotą fasolą i jest uważana za jedną z najbardziej wartościowych na świecie.

Chmura tagów

Pozostałe produkty zbożowe

Półki naszych sklepów pełne są przeróżnych produktów zbożowych, które kuszą nas swoim wyglądem i ceną. Niestety często są to również artykuły wysoko przetworzone, pełne sztucznych barwników i konserwantów. Pozostałe produkty zbożowe, czyli te ekologiczne, stają się coraz bardziej popularną alternatywą dla naszego sposobu odżywiania się. Bezglutenowa bułka tarta, czy zakwas chlebowy BIO, to nie tylko coś co smakuje dobrze, ale sprawia również, że czujemy się lepiej. Pochodzą one z certyfikowanych upraw i produkcji, które słyną z naturalnych substancji i delikatnych procesów obróbki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl