Pozostałe substancje słodzące
Wielu z nas nie wyobraża sobie porannej kawy, czy herbaty bez dużej ilości cukru. Jest to dla nas nie tylko źródło energii, lecz również sposób na polepszenie swojego nastroju. Niestety, może prowadzić to do wielu chorób, a w szczególności do problemów skórnych. Nasza cera w niedługim czasie stanie się ziemista, z niedoskonałościami, a pod oczyma pojawią się ciemne worki. Cukier, który znamy, wyrządza nam więc więcej szkody, niż niesie pożytku. Całe szczęście nie musimy z niego rezygnować, bowiem pozostałe substancje słodzące, takie jak melasa, czy lucama, są zupełnie ekologiczne. Dzięki naturalnemu składowi sprawią, że nasze życie stanie się słodsze, bez szkodliwego wpływu na nasze zdrowie.
Wielu z nas nie wyobraża sobie porannej kawy, czy herbaty bez dużej ilości cukru. Jest to dla nas nie tylko źródło energii, lecz również sposób na polepszenie swojego nastroju. Niestety, może prowadzić to do wielu chorób, a w szczególności do problemów skórnych. Nasza cera w niedługim czasie stanie się ziemista, z niedoskonałościami, a pod oczyma pojawią się ciemne worki. Cukier, który znamy, wyrządza nam więc więcej szkody, niż niesie pożytku. Całe szczęście nie musimy z niego rezygnować, bowiem pozostałe substancje słodzące, takie jak melasa, czy lucama, są zupełnie ekologiczne. Dzięki naturalnemu składowi sprawią, że nasze życie stanie się słodsze, bez szkodliwego wpływu na nasze zdrowie.