Mąki gryczane
Mąka gryczana to mąka bezglutenowa jest więc idealnym składnikiem do dań bezglutenowych i wegetariańskich. Mąka gryczana ma bardzo niski indeks gimniczny, zyskując tym zastosowanie jako środek regulujący poziom cukru we krwi. Mąka gryczana wytwarzana jest ze zmielonych zieleń gryki, będąc tym samym bogatym źródłem białka roślinnego. Szarobrązowa barwa mąki podkręca ciemniejszy kolor wypieków i potraw.
Mąka gryczana to mąka bezglutenowa jest więc idealnym składnikiem do dań bezglutenowych i wegetariańskich. Mąka gryczana ma bardzo niski indeks gimniczny, zyskując tym zastosowanie jako środek regulujący poziom cukru we krwi. Mąka gryczana wytwarzana jest ze zmielonych zieleń gryki, będąc tym samym bogatym źródłem białka roślinnego. Szarobrązowa barwa mąki podkręca ciemniejszy kolor wypieków i potraw. Mąka gryczana BIO wpływa pozytywnie na trawienie, a dzięki wysokiej zawartości magnezu wspomaga regenerowanie się mięśni. Ekologiczna mąka gryczana idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków, makaronów i naleśników.
Mąka gryczana dodawana do potraw podnosi ich wartości odżywcze, a także poprawia wchłanianie wody przez organizm przy trawieniu mąki. Gdzie kupić dobrą mąkę gryczaną? Najlepsze jakościowo produkty bezglutenowetakie jak mąka gryczana najlepiej jest zakupić przez sklep internetowy, pamiętając o dogłębnej analizie składników zawartych w mące - one też mogą mieć wpływ na cenę.