do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci
Rabat

Jako powitanie po zarejestrowaniu, nowy klient otrzymuje 5% rabat na koszt pierwszego zamówienia, bez względu na jego wartość. Rabaty są sumowane, czyli np. pierwszy zakup powyżej 250 zł. z rejestracją, umożliwia uzyskanie sumarycznego rabatu w wysokości 10%.

Dostawa

Paczkomat: 8,60 zł. - darmowa od 200 zł.

Kurier: 15,00 zł - darmowa od 250 zł.

Wpisy na blogu
Jak jeść tofu? – najciekawsze przepisy tofu

Coraz więcej osób odchodzi od jedzenia mięsa lub ogranicza jego spożycie. Brak białka może nieść za sobą negatywne konsekwencje. Aby ich uniknąć, trzeba szukać zastępczego, roślinnego, źródła białka, które dostarczy cennych aminokwasów. Jednym z podstawowych produktów, po które sięgają wegetarianie, jest tofu. Dlaczego?

Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy może być skuteczny?

Każdy marzy o pięknej sylwetce, a co za tym idzie, wciąż poszukuje się nowych metod na odchudzanie. Równocześnie kładzie się nacisk na to, by minimalizować ilość syntetycznych składników w diecie. Szuka się więc inspiracji w naturze, a jednym z produktów, na który zwraca się uwagę, jest ocet jabłkowy.

Jak uprażyć sezam?

Sezam kojarzy się głównie z daniami azjatyckimi, którym nadaje lekko orzechowy aromat. Sezam jest najważniejszym składnikiem pasty tahini, którą dodaje się do popularnej chałwy i humusu. Jednak warto go docenić nie tylko ze względu na walory smakowe. Jego bogaty skład sprawia, że wybierając sezam, wspieramy nasze zdrowie.

Do czego używamy szafranu? Zastosowanie szafranu w kuchni

Szafran jest jedną z tych przypraw, która dzisiaj w wielu kuchniach jest wciąż niedoceniana. Doda jedzeniu specyficznego aromatu, ale nie jest to jedyne, za co się ceni szafran. Był stosowany już przez Greków i Sumerów, i to nie tylko do gotowania. Poza walorami smakowymi zwracali uwagę na liczne właściwości lecznicze. Kiedy i do czego używamy szafranu, żeby czerpać jak najwięcej korzyści?

Chmura tagów

Mleko migdałowe

Dostępne w asortymencie naszego sklepu mleko migdałowe jest wytwarzane z rozdrobnionych migdałów, które mogą być mieszane z różnego rodzaju składnikami takimi jak, chociażby glony morskie. Dzięki temu oferowane napoje nie tylko stanowią bogactwo witamin, ale też zawierają zwiększoną porcję wapnia, składnika mineralnego odgrywającego kluczową rolę w utrzymaniu zdrowych kości i zębów, czy prawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. Poza produktami słodzonymi syropem z agawy w naszej ofercie można też znaleźć mleko migdałowe bez cukru, które doskonale sprawdzi się dla osób przebywających na diecie bezcukrowej, w tym między innymi dla diabetyków.

Poza tym, że mleko pozyskane z migdałów może być świetnym sposobem na uzupełnienie codziennej dawki wapnia w diecie, może również stanowić element wielu rozmaitych dań, w szczególności kuchni wegańskiej, chociaż nie tylko. Mleko migdałowe bez cukru można również wykorzystać do przyrządzania oryginalnych potraw orientalnych takich jak np. zupa migdałowa z ryżem, czy orientalny pilaw.

Obok mlek migdałowych w naszym asortymencie posiadamy też śmietanki oraz niesłodzone kremy do gotowania z migdałów, które doskonale sprawdzą się w przypadku osób mających problemy z regulowaniem poziomu cholesterolu oraz cukru we krwi. Produkty te mogą stanowić świetną alternatywę dla tradycyjnej śmietany, a ich niezwykły aromat i wyjątkowy smak z całą pewnością uświetni każde przygotowywane danie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl