do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci oraz cechy danej kategorii
Producenci
Rabat

Jako powitanie po zarejestrowaniu, nowy klient otrzymuje 5% rabat na koszt pierwszego zamówienia, bez względu na jego wartość. Rabaty są sumowane, czyli np. pierwszy zakup powyżej 250 zł. z rejestracją, umożliwia uzyskanie sumarycznego rabatu w wysokości 10%.

Dostawa

Paczkomat: 8,60 zł. - darmowa od 200 zł.

Kurier: 15,00 zł - darmowa od 250 zł.

Wpisy na blogu
Inulina – właściwości, dawkowanie

Od lat przyjęło się twierdzenie, że cukier jest kaloryczny, szkodliwy. Mimo to jest wielocukier, który nie tylko nie szkodzi, ale także ma wiele właściwości zdrowotnych, a nawet pomaga schudnąć. Mowa o inulinie, którą możemy znaleźć m.in. w takich roślinach jak korzeń cykorii albo mniszek lekarski (zdjęcie obok). Coraz częściej pojawiają się głosy na temat tego, że inulina może być jednym z najważniejszych narzędzi w walce z otyłością i chorobami dietozależnymi.

Chelat magnezu – czym jest i jak działa?

Dieta większości z nas zawiera magnez, jednak jego ilość jest niewystarczająca, co z czasem skutkuje niedoborami. Zbyt mała ilość tego pierwiastka prowadzi do wystąpienia wielu poważnych chorób. W czołówce znajdują się choroby serca, cukrzyca, astma, a nawet depresja. Często pojawiają się też skurcze i bóle mięśni. Dlatego też suplementacja magnezu jest wskazana dla niemal każdej osoby. Sprawę komplikuje fakt, że magnez może przybierać różną formę, nie zawsze w równym stopniu przyswajalną. Od pewnego czasu popularny jest chelat magnezu. Czy to właśnie on stanowi najlepszy wybór?

Smażenie na oliwie – czy oliwa jest dobra do smażenia?

Niektóre produkty spożywcze są cenione i odradzane jednocześnie. Tak jest z oliwą z oliwek. Podkreśla się jej prozdrowotne właściwości, zawartość licznych witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Z drugiej strony smażenie na oliwie uważa się za szkodliwe. Czy tak jest w rzeczywistości?

Chmura tagów

Owoce liofilizowane

Liofilizacja to sposób konserwacji żywności, doskonale zachowujący wszelkie wartości odżywcze, w tym witaminy i mikroelementy. Polega na usunięciu wody nie poprzez suszenie, lecz sublimację, czyli odparowanie płynów w warunkach ujemnych temperatur. Dzięki temu pozbawione wody owoce zachowują całą gamę walorów prozdrowotnych, a przy okazji, doskonały smak. Oferowane przez nas ekologiczne owoce liofilizowane pochodzą ze sprawdzonych upraw, na których nie stosuje się chemicznych środków ochrony roślin.

Wiśnia liofilizowana cała 30g Elena Wiśnia liofilizowana cała 30g Elena
Producent: Elena
Cena: 10,00 zł
zobacz więcej
Ananas liofilizowany 30g Elena Ananas liofilizowany 30g Elena
Producent: Elena
Cena: 11,44 zł
szt.
zobacz więcej
Buraczek czerwony liofilizowany 30g Elena Buraczek czerwony liofilizowany 30g Elena
Producent: Elena
Cena: 10,00 zł
zobacz więcej
Jabłko liofilizowane 30g Elena Jabłko liofilizowane 30g Elena
Producent: Elena
Cena: 10,00 zł
szt.
zobacz więcej
Truskawka liofilizowana 20 g Elena Truskawka liofilizowana 20 g Elena
Producent: Elena
Cena: 12,00 zł
zobacz więcej
Żurawina cięta liofilizowana 30g Elena Żurawina cięta liofilizowana 30g Elena
Producent: Elena
Cena: 12,85 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl