do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci oraz cechy danej kategorii
Produkt dnia
Wpisy na blogu
Błonnik witalny jak stosować? Jakie właściwości ma błonnik witalny?

Wzrost popularności zdrowego stylu życia, niesie za sobą zmiany w wielu płaszczyznach. W tym zmienia się podejście do aktywności fizycznej i odżywiania. Coraz powszechniejsze stają się też różnego rodzaju suplementy diety. Mają one dostarczyć do naszego organizmu deficytowych składników odżywczych i wspierać poszczególne procesy. Najchętniej sięga się po te, które mają sprzyjać odchudzaniu i szybszemu metabolizmowi. Wśród nich wymieniany jest błonnik witalny, jak go stosować?

Catuaba - eko-afrodyzjak?

Wśród produktów spożywczych, które stanowią nowość, a jednocześnie bardzo szybko zyskują na popularności, jest catuaba. Jest to nazwa ogólna dla mieszanek, które pozyskuje się z drzew Trichilla catigua i także Erythroxylum vaccinifolium. Zrobiony z ich udziałem napar, czasem nazywa się herbatą, choć wcale nią nie jest. Kiedy warto sięgnąć po ten napój?

Miód nawłociowy - krótka charakterystyka

Słyszeliście o miodzie nawłociowym? Jest dość rzadko spotykanym miodem. Powstaje z nektaru kwiatów nawłoci. Charakteryzuje się słodkim smakiem choć wyczuć w nim można kwaskowo - gorzką nutkę. Szybko krystalizuje i tworzy delikatną, kremową konsystencję łatwą do rozsmarowania. Miód nawłociowy cechuje się wysokimi właściwościami antybiotycznymi i ma bardzo korzystny wpływ na ludzki organizm.

Ryż czerwony - nowość na naszych stołach

Ryż jest jednym z tych rodzajów zbóż, które spożywa się w niemal wszystkich regionach świata. Jest w różnych odmianach, a każda z nich wyróżnia się pod względem smaku i wartości odżywczych. W polskiej kuchni najbardziej popularny jest ryż biały, ale jakby dokładniej przyjrzeć się rodzajom ryżu, jakie można kupić w sklepach, barwne ziarenka są dla naszego zdrowia cenniejsze. Jedną z odmian, w które warto zaopatrzyć swoją kuchnię jest ryż czerwony. Czym się wyróżnia?

Chmura tagów

Owoce liofilizowane

Liofilizacja to sposób konserwacji żywności, doskonale zachowujący wszelkie wartości odżywcze, w tym witaminy i mikroelementy. Polega na usunięciu wody nie poprzez suszenie, lecz sublimację, czyli odparowanie płynów w warunkach ujemnych temperatur. Dzięki temu pozbawione wody owoce zachowują całą gamę walorów prozdrowotnych, a przy okazji, doskonały smak. Oferowane przez nas ekologiczne owoce liofilizowane pochodzą ze sprawdzonych upraw, na których nie stosuje się chemicznych środków ochrony roślin.

Ananas liofilizowany 30g Elena Ananas liofilizowany 30g Elena
Producent: Elena
Cena: 11,44 zł
zobacz więcej
Jabłko liofilizowane 30g Elena Jabłko liofilizowane 30g Elena
Producent: Elena
Cena: 10,00 zł
zobacz więcej
Truskawka liofilizowana 20 g Elena Truskawka liofilizowana 20 g Elena
Producent: Elena
Cena: 9,50 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl