Biofood

Żywność Ekologiczna Bio Food od samego początku swojego powstania tj. od 1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw ekologicznych.

Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości ekologicznych soków z warzyw kiszonych oraz przetworów z warzyw i owoców. Uzupełnieniem asortymentu są ekologiczne syropy, oleje, octy, pasty oraz musy owocowe w wyciskanych tubkach.

Wiele naszych produktów, a zwłaszcza soki kiszone z warzyw, postrzegane są przez współczesną medycynę jako żywność będąca doskonałą profilaktyką w wielu chorobach układu pokarmowego oraz chorób nowotworowych. W tych ostatnich schorzeniach soki kiszone ze względu na łatwą przyswajalność makro i mikroelementów oraz obecność związków antocyjanowych pochodzących z buraka, marchwi, selera lub czerwonych winogron mogą działać zarówno profilaktycznie, jak i wspomagać leczenie farmakologiczne.

Badania naszych soków z buraka kiszonego oraz soku z kiszonej kapusty prowadzone w latach 2010-2011 przez SGGW w Warszawie udowodniły, że soki te niszczyły komórki nowotworowe raka żołądka. Raport z badań można pobrać z naszej strony https://biofood.pl/do-pobrania

W roku 2012 ekologiczny sok z marchwi kiszonej został nagrodzony Złotym Medalem na Targach Natura Food jako najlepszy produkt ekologiczny na rynku polskim. W tym samym roku ekologiczny sok z buraka kiszonego został uznany za produkt innowacyjny i otrzymał certyfikat „Dobry produkt – wybór ekspertów” na gali organizowanej przez czasopismo Rynek Spożywczy.

W roku 2013 po raz kolejny otrzymaliśmy Złoty Medal targów Natura Food, tym razem za ekologiczny sok wielowarzywny.

W roku 2017 otrzymaliśmy kolejną – czwartą już nagrodę na Targach Natura Food w Łodzi za sok Kapusta + Moringa, a część dochodu ze sprzedaży tego soku została przeznaczona na podopiecznych fundacji Rak’n’Roll

Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.
Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.