Kasze kuskus
Kasza kuskus wytwarzana jest z pszenicy durum, która swoimi właściwościami zastępuje zarówno tradycyjną kaszę jak i makarony. Natomiast ekologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek.
Kasza kuskus wytwarzana jest z pszenicy durum, która swoimi właściwościami zastępuje zarówno tradycyjną kaszę jak i makarony. Natomiast ekologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek.
Kasza kuskus jako pierwsza została odkryta w obszarach północno-zachodniej Afryki. Ekologiczny kuskus cieszy się popularnością szczególnie dzięki błyskawicznemu przygotowaniu oraz uniwersalności w zastosowaniu. Kasza kuskus BIO to produkt zbożowy, zatem cechuje się dużą kalorycznością, bowiem 100g suchego kuskusu dostarcza już 376 kcal. Kuskus jest lekkostrawny, idealne sprawdzi się podczas przygotowywania menu dla dzieci czy osób starszych. Ekologiczna kasza kuskus jest dobrym źródłem żelaza, witaminy C, potasu, magnezu, miedzi oraz witamin z grupy B.
Kuskus jest wyjątkowo uniwersalnym produktem, przez co znajdzie on szerokie zastosowanie w kuchni. Kasza kuskus to idealny element dania głównego, zstępując makaron, ryż, ziemniaki bądź danie samo w sobie podkręcone smakiem na przykład oliwy z oliwek lub cytryny.
Gdzie kupić kaszę kuskus? Najlepszą ekologiczną kaszę kuskus w dobrej cenie znajdziecie online.
Sklep internetowy to przejrzystość zakupów i prawdziwe certyfikowane ekologiczne produkty.