Mąka orkiszowa razowa typ 2000 BIO 500 g - BIO PLANET
Bio Planet Mąka orkiszowa razowa typ 2000 BIO 500 g to ekologiczna mąka pełnoziarnista z pełnego przemiału ziarna pszennicy orkisz. Bogata w dobrze przyswajalny gluten, idealna do pieczenia chleba, ciast czy naleśników. Wyprodukowana w Niemczech przez markę Bio Planet. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal
Tłuszcz - 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 62 g
w tym cukry - 1,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5907814665508 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.520000 |
Producent | BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE |
Adres producenta | Bio planet s.a.. wilkowa wieś 7. 05-084 leszno |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 21 |
Kraj pochodzenia składników | Niemcy |
Rozszerzony opis | Mąka orkiszowa razowa typ 2000 BIO 500 g to żywnościowy produkt, który zapewni Ci wiele korzyści zdrowotnych. Ta ekologiczna mąka pełnoziarnista została wyprodukowana przez renomowanego producenta BIO PLANET w Niemczech. Posiada certyfikat potwierdzający jej ekologiczne pochodzenie. Skład produktu oparty jest na mące orkiszowej razowej typu 2000, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna pszenicy orkisz. To sprawia, że jest ona bogata w składniki odżywcze i zawiera łatwo przyswajalny gluten. Może być stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. Mąka orkiszowa razowa typ 2000 BIO jest także pełna wartości odżywczych. W 100 g produktu znajduje się jedynie 2,7 g tłuszczu, w tym 0,5 g kwasy tłuszczowe nasycone, 62 g węglowodanów, w tym 1,0 g cukru oraz 12 g białka. Ponadto, mała zawartość soli - tylko 0,02 g w 100 g produktu. Produkt zawiera gluten i może zawierać inne alergeny, takie jak orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam oraz soję. Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Mąka orkiszowa razowa typ 2000 BIO 500 g posiada certyfikat bio, potwierdzający jej ekologiczne pochodzenie. Jest wegetariańska i odpowiednia także dla osób na diecie wegańskiej. Nie zawiera dodatku cukru, co jest niezwykle istotne w kontekście zdrowej żywności. Wybierając Mąkę orkiszową razową typ 2000 BIO, nie tylko spożywasz pyszną i zdrową żywność, ale także dbasz o środowisko naturalne. Ta mąka to doskonałe wsparcie dla Twojego ciała, które odczuje wymierne korzyści połączone z jej regularnym spożywaniem. Spróbuj teraz i przekonaj się sama! |