Mąki z ciecierzycy
Ekologiczne mąki z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki inaczej grochu włoskiego. Mąka z ciecierzycy jest źródłem białka roślinnego, z powodzeniem może stanowić wspaniałą alternatywę dla białka pochodzenia zwierzęcego. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Mąka z ciecierzycy BIO to źródło witamin takich jak kwas foliowy, witaminy z grupy B, fosfor, magnezMagnez - czym jest i jak działa, żelazo, a także zasługuje na wielką uwagę wysoki poziom błonnika w niej zawarty.
Ekologiczne mąki z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki inaczej grochu włoskiego. Mąka z ciecierzycy jest źródłem białka roślinnego, z powodzeniem może stanowić wspaniałą alternatywę dla białka pochodzenia zwierzęcego. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Mąka z ciecierzycy BIO to źródło witamin takich jak kwas foliowy, witaminy z grupy B, fosfor, magnez, żelazo, a także zasługuje na wielką uwagę wysoki poziom błonnika w niej zawarty.
Dania przygotowane na bazie mąki z ciecierzycy wpływają bardzo pozytywnie na redukcję cholesterolu we krwi, są bardzo wskazane dla osób nietolerujących gluten lub pszenicy. Bezglutenowa mąka z ciecierzycy pomaga w usprawnieniu procesu przemiany materii. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
Dzięki swoim wartością smakowym i witaminowym mąka z ciecierzycy na runku azjatyckim jest produktem tak popularnym jak u nas mąka z pszenicy. U nas produkt ten nie jest jeszcze tak powszechny, więc jeśli zastanawiacie się, gdzie kupić, zdecydowanie polecamy kupować mąkę z ciecierzycy za pośrednictwem sklepu internetowego. To zdecydowany komfort, możliwość prześledzenia dogłębnie listy składników zawartych w mące, a przy tym gwarancja dobrej ceny.