do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Produkt dnia
Sok z miąższem z Aceroli 100% 250 ml
Sok z miąższem z Aceroli 100% 250 ml
15,00 zł
Herbata hibiskus 50g EKO
Herbata hibiskus 50g EKO
4,27 zł
szt.
Wpisy na blogu
Catuaba - eko-afrodyzjak?

Wśród produktów spożywczych, które stanowią nowość, a jednocześnie bardzo szybko zyskują na popularności, jest catuaba. Jest to nazwa ogólna dla mieszanek, które pozyskuje się z drzew Trichilla catigua i także Erythroxylum vaccinifolium. Zrobiony z ich udziałem napar, czasem nazywa się herbatą, choć wcale nią nie jest. Kiedy warto sięgnąć po ten napój?

Miód nawłociowy - krótka charakterystyka

Słyszeliście o miodzie nawłociowym? Jest dość rzadko spotykanym miodem. Powstaje z nektaru kwiatów nawłoci. Charakteryzuje się słodkim smakiem choć wyczuć w nim można kwaskowo - gorzką nutkę. Szybko krystalizuje i tworzy delikatną, kremową konsystencję łatwą do rozsmarowania. Miód nawłociowy cechuje się wysokimi właściwościami antybiotycznymi i ma bardzo korzystny wpływ na ludzki organizm.

Ryż czerwony - nowość na naszych stołach

Ryż jest jednym z tych rodzajów zbóż, które spożywa się w niemal wszystkich regionach świata. Jest w różnych odmianach, a każda z nich wyróżnia się pod względem smaku i wartości odżywczych. W polskiej kuchni najbardziej popularny jest ryż biały, ale jakby dokładniej przyjrzeć się rodzajom ryżu, jakie można kupić w sklepach, barwne ziarenka są dla naszego zdrowia cenniejsze. Jedną z odmian, w które warto zaopatrzyć swoją kuchnię jest ryż czerwony. Czym się wyróżnia?

Jagoda Acai - pochodzenie, właściwości i pozyskiwanie

Prozdrowotny tryb życia odgrywa coraz większą rolę. Z tego względu ludzie szukają kolejnych produktów spożywczych, zawierających jak najwięcej składników odżywczych. Jednym z owoców, które przez wzgląd na swoje walory smakowe i skład cieszą się rosnącą popularnością, są jagody Acai.

Chmura tagów

Olej kokosowy

Olej kokosowy powstaje z białego miąższu znajdującego się we wnętrzu orzecha kokosowego. Jego produkcja nie jest skomplikowana. Najpierw jest on suszony, aby usunąć wilgoć znajdującą się w nim, a następnie tłoczony. W efekcie tych działań otrzymuje się charakterystyczny rodzaj tłuszczu roślinnego o szerokim zastosowaniu. Olej kokosowy najczęściej jest wykorzystywany w kuchni do przyrządzania przeróżnych potraw, którym nadaje ciekawego, nieco orientalnego charakteru. Świetnie sprawdza się także jako kosmetyk o uniwersalnych właściwościach.

Olej kokosowy BIO Extra Virgin 240g Sosta Olej kokosowy BIO Extra Virgin 240g Sosta
Producent: SOSTA
Cena: 20,00 zł
zobacz więcej
Olej kokosowy Virgin BIO 1l Bio Planete Olej kokosowy Virgin BIO 1l Bio Planete
Producent: Bio Planet
Cena: 64,28 zł
zobacz więcej
Olej kokosowy Virgin BIO 1l Cocomi Olej kokosowy Virgin BIO 1l Cocomi
Producent: Cocomi
Cena: 54,71 zł
zobacz więcej
Olej kokosowy Virgin BIO 2,5l Bio Planete Olej kokosowy Virgin BIO 2,5l Bio Planete
Producent: Bio Planete
Cena: 152,19 zł
zobacz więcej
Olej kokosowy Virgin BIO 200g Vitaquell Olej kokosowy Virgin BIO 200g Vitaquell
Producent: Vitaquell
Cena: 16,95 zł
zobacz więcej
Olej kokosowy Virgin BIO 225ml Cocomi Olej kokosowy Virgin BIO 225ml Cocomi
Producent: Cocomi
Cena: 14,50 zł
zobacz więcej
Olej kokosowy Virgin BIO 30ml Bio Planete Olej kokosowy Virgin BIO 30ml Bio Planete
Producent: Bio Planete
Cena: 6,31 zł
zobacz więcej
Olej kokosowy Virgin BIO 400g Vitaquell Olej kokosowy Virgin BIO 400g Vitaquell
Producent: Vitaquell
Cena: 28,99 zł
zobacz więcej
Olej kokosowy Virgin BIO 500ml Cocomi Olej kokosowy Virgin BIO 500ml Cocomi
Producent: Cocomi
Cena: 27,50 zł
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl