Olej kokosowy

Olej kokosowy powstaje z białego miąższu znajdującego się we wnętrzu orzecha kokosowego. Jego produkcja nie jest skomplikowana. Najpierw jest on suszony, aby usunąć wilgoć znajdującą się w nim, a następnie tłoczony. W efekcie tych działań otrzymuje się charakterystyczny rodzaj tłuszczu roślinnego o szerokim zastosowaniu.

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 2

Ustaw kierunek malejący
na stronę

Olej kokosowy powstaje z białego miąższu znajdującego się we wnętrzu orzecha kokosowego. Jego produkcja nie jest skomplikowana. Najpierw jest on suszony, aby usunąć wilgoć znajdującą się w nim, a następnie tłoczony. W efekcie tych działań otrzymuje się charakterystyczny rodzaj tłuszczu roślinnego o szerokim zastosowaniu. Olej kokosowy najczęściej jest wykorzystywany w kuchni do przyrządzania przeróżnych potraw, którym nadaje ciekawego, nieco orientalnego charakteru. Świetnie sprawdza się także jako kosmetyk o uniwersalnych właściwościach.

Cart
  • 0
  • 0
Koszyk
Nie posiadasz produktów w koszyku.